septische put ledigen

Septische put ledigen: professioneel leegtrekken, reinigen, spoelen & afdichten

Uw septische put laten ledigen door Ruimdienst Vergote is simpel: u neemt contact en we komen zo snel mogelijk zonder verplaatsingskosten aan te rekenen wanneer het over de regio midden West-Vlaanderen gaat. Ledigen en kuisen van septische putten gaat als vanzelf bij Ruimdienst Vergote. We zijn een familiebedrijf, werken met vaste medewerkers met verantwoordelijkheidszin, ook achter het stuur. Er wordt beroep gedaan op ultra modern materieel en we hebben voor elke job de geschikte interventiewagen. Voor iedereen worden dezelfde lage tarieven toegepast en alle afvalverwerking gebeurt correct met VLAREM II attest.

 

Wanneer moet je de septische put laten leegtrekken?

  • Om de 3 tot 4 jaar, natuurlijk mede in verhouding tot de capaciteit en gezinsgrootte. Een septische put heeft, in tegenstelling tot een klassieke beerput, een overloop naar de riolering en moet dus in principe niet jaarlijks geledigd worden. De andere punten van verschil bespreken we hieronder.
  • Ingeval van manifeste afvoerproblemen waarbij het toilet gewoonweg overloopt. Voor dringende ruimingen & noodontstoppingen houden we ons 7/7 beschikbaar.
  • Bij latente problemen zoals de wc die zich vult tot op de rand en almaar trager wegloopt, klokkend of borrelend geluid in de buizen, geuroverlast, uit het niets vliegjes in huis. Het kan ook de combinatie met een verstopping zijn maar wij doen het allebei.
  • Bij inspectie van de septische put lijkt de bovendrijvende korst meer dan 30 cm dik.

De werkwijze bij Ruimdienst Vergote voor het ledigen van septische putten is simpel en goed. We spreken een datum af, rijden de camion voor, leggen de slangen, openen de septiek, trekken leeg, spoelen, zuigen wat overblijft nogmaals op, doen de put terug hermetisch dicht en kuisen op.

Daarnaast ruimen we evenzeer regenputten, putten voor vetafscheiders, sterf- & bezinkputten, zimperputten, IBA putten (Individuele Behandelingsinstallatie voor Afvalwater).

De verschillen tussen septische put en beerput

Er bestaan wel degelijk verschillen tussen een septische put, meestal bij recentere gebouwen, en een klassieke beerput of aalput doorgaans uit metselwerk.

  • Een septische put kent een overloop naar de riolering; een beerput heeft dat niet.
  • Daarom moet een beerput jaarlijks en een septiek hoogstens driejaarlijks geleegd worden.
  • In tegenstelling tot de meeste beerputten vangen septische putten naast zwart water ook grijs water
  • Daarom hebben ze 2 compartimenten in aanwezig: één voor de organische stoffen, één voor de vloeibare. Het verteringsproces voltrekt zich grotendeels in de eerste kamer.
  • In die zin heeft de septic tank een veel hogere zuiveringscapaciteit dan een gewone aalput dankzij de bacteriële werking. Deze kan evenwel verstoord worden door kwalijke producten in het toilet te doen, bijvoorbeeld chemicaliën, sommige detergenten, chloor, bleekwater, oliën en vetten, bijna alle ontstoppingsmiddelen.